Om HairUcation och grundaren Camilla

Hej

Mitt namn är Camilla Rörstrand och det är mer än 30 år sedan som jag utbildade mig till frisör. Jag öppnade min första salong 1988 och den drev jag i 14 år. 2002 började jag arbeta som lärare och är utbildad lärare sedan 2004. Jag arbetade 7 år på gymnasiet och därefter drev jag Svenska Frisörskolan i Malmö som jag också var delägare i.

Jag hade en dröm och det var att få inspirera och utbilda färdiga frisörer. Jag blev erbjuden att jobba för Maria Nila och där var jag i 6 år bland annat som utbildningschef och chefstekniker. Under denna tid har jag fått glädjen att utbilda andra chefstekniker i Europa och flertalet frisörer i Sverige och Danmark. Min största utmaning var att få vara en del av teamet som tog fram deras Colour Refresh.

Jag fick mer smak på produktutveckling så efter Maria Nila jobbade jag som produkt och utbildningsnsvarig för bla varumärket Y.S.PARK här i Sverige. Jag fick en stor passion för just det varumärket.

Min nästa stora dröm var att skriva en lärobok om hårfärg. 2019 bestämde jag mig för att den drömmen skulle bli sann så jag bestämde mig för att börja skriva och endast jobba i mitt eget företag.

April 2020 lanserade vi boken ”Become a better colorist” som kursen med samma namn bygger på.

Jag hjälper även andra företag som konsult med både produktutveckling och utbilda deras säljare och deras tekniker team.

Idag driver jag mitt eget företag tillsammans med min dotter Olivia Rörstrand där vi både har salong och utbildningsverksamhet. Vi har dessutom tagit över agenturen för varumärket Y.S.PARK som är Japansk kvalitetsmärke för verktyg till frisörer.

Jag var 7 år när jag bestämde mig för att jag skulle bli frisör och jag är så tacksam för allt som min karriär har gett mig och alla möten med olika människor som har korsat min väg.

Jag ser fram emot att få lov att inspirera och dela med mig av all min kunskap i min egen regi.